elde
Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Ολοκλήρωση εκπαιδευτικού προγράμματος για το επάγγελμα Ζυθοποιός/Βυνοποιός – Απονομή πιστοποιητικών στους αποφοίτους

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Ολοκλήρωση εκπαιδευτικού προγράμματος για το επάγγελμα Ζυθοποιός/Βυνοποιός – Απονομή πιστοποιητικών στους αποφοίτους

16 Δεκεμβρίου, 2022

Δελτίο Τύπου

Αθανάσιος Κελέμης: Πάνω από 90% η απορρόφηση από την αγορά εργασίας όσων συμμετέχουν σε προγράμματα Διττής Εκπαίδευσης

Αθανάσιος Συριανός: Μεταφέρουμε ένα ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον της ελληνικής ζυθοποιίας

 

Το ιδιαιτέρως υψηλό ποσοστό απορρόφησης των νέων, που συμμετέχουν σε προγράμματα Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης υπογράμμισε ο Γενικός Διευθυντής και Μέλος Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση με τίτλο «GENERATION EZA», που πραγματοποιήθηκε, προ ημερών, με αφορμή την ολοκλήρωση της τριετούς φοίτησης των σπουδαστών, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ανάδειξης νέων επαγγελματιών της ελληνικής ζυθοποιίας.

Την εκδήλωση, που διοργανώθηκε από την Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης στο Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και κορυφαίων θεσμικών φορέων. Στο πλαίσιο αυτής αναδείχθηκαν οι προοπτικές, που δημιουργούνται για τους νέους επαγγελματίες της ελληνικής ζυθοποιίας, όπως και η σπουδαιότητα ανάπτυξης ευέλικτων μοντέλων εκπαίδευσης στην Ελλάδα, που συνδυάζουν τη θεωρία με την πράξη.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης, κ. Αθανάσιος Συριανός, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «για όλους εμάς στην Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης, το πρωτοποριακό πρόγραμμα της Διττής Εκπαίδευσης αποτελεί μια πρωτοβουλία ευθύνης για το μέλλον του κλάδου. Σήμερα για τους αποφοίτους μας ολοκληρώνεται ένα ταξίδι τριών χρόνων κατάρτισης και δίψας για μάθηση δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον της ελληνικής ζυθοποιίας».

Στη συνέχεια, χαιρετισμό απεύθυνε ο Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, ο οποίος τόνισε ότι «το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο επιμένει στρατηγικά στον τομέα της Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης θεωρώντας ότι αποτελεί ένα επιτυχημένο μοντέλο, το οποίο συνδέει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εκπαίδευση με την αγορά εργασίας. Μάλιστα, δίνει τη δυνατότητα σε όσους συμμετέχουν σε αντίστοιχα προγράμματα, αφενός να εξασφαλίσουν επαρκή γνώση και εμπειρία για τα επαγγέλματα τα οποία επιλέγουν, αφετέρου να ενταχθούν αυτόματα στην αγορά εργασίας, συνεργαζόμενοι με εργοδότες, που γνώρισαν μέσα από την εκπαιδευτική τους εμπειρία».

Αναφερόμενος στο πώς οι επιχειρήσεις «υποδέχονται» όσους συμμετέχουν σε ανάλογα προγράμματα, σημείωσε ότι «τα ποσοστά απορρόφησης από την αγορά εργασίας υπερβαίνουν το 90%. Πρόκειται για επίδοση, η οποία καταδεικνύει το πόσο επιτυχημένο είναι το μοντέλο της Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, όπως και το γιατί στηρίχθηκε στην Ελλάδα από τις επιχειρήσεις, δίνοντας την ευκαιρία σε πολλούς νέους να αναδείξουν τις επαγγελματικές τους δεξιότητες και να ενταχθούν στην αγορά εργασίας με επιτυχία», πρόσθεσε.

Την πρωτοβουλία της Διττής Εκπαίδευσης, η οποία συνδυάζει τη θεωρητική γνώση με την ενδοεπιχειρησιακή μαθητεία, παρουσίασε στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση ο δάσκαλος των σπουδαστών, κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος, Διευθυντής Ποιοτικού Ελέγχου & Έρευνας και Ανάπτυξης της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή των πτυχίων στους αποφοίτους του προγράμματος από τον κ. Αθανάσιο Συριανό και τον Δρ. Αθανάσιο Κελέμη.

Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για την ειδικότητα Ζυθοποιός – Βυνοποιός, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνεί με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στα τηλ. 210 64 19 028/-040 ή να επισκεφθεί τις ιστοσελίδες: www.german-chamber.gr και www.dual.com.gr.

 

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

Το τριετές πρόγραμμα για την ειδικότητα Ζυθοποιός – Βυνοποιός ξεκίνησε το 2019 με πρωτοβουλία του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου σε συνεργασία με την εταιρεία ΕΖΑ. Στο πλαίσιο του προγράμματος οι εκπαιδευόμενοι βασίζουν τις μαθησιακές τους γνώσεις στο μοντέλο της Διττής Εκπαίδευσης, το οποίο συνδυάζει τη θεωρητική με την ενδοεπιχειρησιακή μαθητεία. Μετά από τα δύο πρώτα έτη, όπως και στη Γερμανία έτσι και στην Ελλάδα, διοργανώθηκαν οι ενδιάμεσες εξετάσεις, ενώ φέτος, το 2022, με την ολοκλήρωση και του τρίτου έτους, έλαβαν χώρα οι τελικές εξετάσεις πιστοποίησης των σπουδαστών.

Μέχρι σήμερα, έχουν υλοποιηθεί πιλοτικά προγράμματα σε ειδικότητες της τουριστικής αγοράς, όπως και για τεχνικά επαγγέλματα, με σκοπό την άρτια σύνδεση των νέων με την αγορά εργασίας.

top