elde
GreenTecLab – GreenTech Challenge   Πρόγραμμα στήριξης καινοτόμων ιδεών για τη «Γαλάζια ανάπτυξη»

GreenTecLab – GreenTech Challenge Πρόγραμμα στήριξης καινοτόμων ιδεών για τη «Γαλάζια ανάπτυξη»

02 Νοεμβρίου, 2021

Μια νέα θεματική κατηγορία, προσανατολισμένη στη γαλάζια ανάπτυξη, δημιουργεί για πρώτη φορά στο πλαίσιο του διαγωνισμού πράσινων καινοτόμων ιδεών, το GreenTech Challenge by ESU NTUA σε συνεργασία με το GreenTecLab και την υποστήριξη -στην Ελλάδα- του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Το εθνικό πρόγραμμα πράσινης καινοτομίας GreenTech Challenge έχει ως στόχο την ανάδειξη νέων ιδεών από φοιτητές, ερευνητές και νέους επιχειρηματίες στον τομέα του Περιβάλλοντος. Ο Διαγωνισμός πραγματοποιείται υπό την επιστημονική ευθύνη της Μονάδας Οικονομικής Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης των Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ και innovation enabler, την Mantis Business Innovation.

To GreenTech Challenge δραστηριοποιείται σε οκτώ θεματικές και χωρίζεται στην πρώτη φάση, που αφορά στην ενημέρωση και εκπαίδευση για τον τρόπο ανάπτυξης μίας καινοτόμου ιδέας (bootcamp training) και στη δεύτερη φάση, στην οποία πραγματοποιείται η διαγωνιστική διαδικασία μέσω live pitching.

Tο GreenTecLab είναι ένα έργο με στόχο την Ενδυνάμωση νεοσύστατων επιχειρήσεων για την προστασία του κλίματος και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για την Προστασία του Κλίματος (EUKI) του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Περιβάλλοντος, Προστασίας της Φύσης και Πυρηνικής Ασφάλειας. Συντονιστής του έργου είναι το Fiap e.V και εταίροι του το Πανεπιστήμιο του Καντίθ, το Πανεπιστήμιο της Σεβίλλης, το Δημαρχείο του Καντίθ, η Pedal-Consulting από τη Σλοβακία, και από την Ελλάδα, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο. Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα, το έργο GreenTecLab τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στις 5 Οκτωβρίου, στην εκδήλωση GreenTec Symbosium 2021, στην Ελευσίνα, ανακοινώθηκε η συνεργασία των δύο δράσεων και ουσιαστικά αποτέλεσε και την έναρξη του φετινού διαγωνισμού, ο οποίος θα λάβει χώρα 11 και 12 Δεκεμβρίου. Πριν τον διαγωνισμό έχουν προγραμματιστεί διάφορες εκπαιδεύσεις, τα λεγόμενα bootcamp trainings, που θα γίνουν 3, 10 και 24 Νοεμβρίου.

Στις 3 Νοεμβρίου, η κα Σαρίνα Τίλε, Διευθύντρια του Τμήματος Εκπαίδευσης του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, θα παρουσιάσει το έργο GreenTecLab και τη θεματική της Γαλάζιας Ανάπτυξης (Blue Growth). Η «Γαλάζια Ανάπτυξη» αποτελεί μια μακροπρόθεσμη στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης του θαλάσσιου και ναυτιλιακού τομέα, συνιστώντας μια ολοκληρωμένη πολιτική επίτευξης των στόχων της στρατηγικής «Ευρώπη 2020» για έξυπνη, διατηρήσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη. Οι πολιτικές που περιέχονται σε αυτήν, επιδιώκουν την εκμετάλλευση των θαλάσσιων πόρων με καινοτόμες δράσεις που θα συμβάλουν στην ευρωπαϊκή οικονομία και ευημερία.

Κάθε ενδιαφερόμενος φοιτητής ή ερευνητής, όπως και όποιος θελήσει να καταθέσει τη δική του ιδέα στις θεματικές του Διαγωνισμού, μπορεί να δηλώσει τη συμμετοχή του, αναζητώντας περισσότερες πληροφορίες στις ιστοσελίδες: https://griechenland.ahk.de/gr/ekpaideysi/greenteclab και https://greentechchallenge.gr/.

 

 

top