elde
Έως τις 15 Νοεμβρίου οι e-αιτήσεις εγγραφής στις Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ, για τον τουρισμό και τη φιλοξενία

Έως τις 15 Νοεμβρίου οι e-αιτήσεις εγγραφής στις Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ, για τον τουρισμό και τη φιλοξενία

03 Νοέμβριος, 2021

Άρχισε και θα διαρκέσει έως τις 15 Νοεμβρίου, η περίοδος ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για την εισαγωγή μαθητών και μαθητριών στις επτά νέες Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές (Π.ΕΠΑΣ) Μαθητείας του ΟΑΕΔ, για το σχολικό έτος 2021-22, σε τρεις ειδικότητες των τομέων τουρισμού και φιλοξενίας.

Πρόκειται για πρόγραμμα διττής εκπαίδευσης, που υποστηρίζεται από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το ΙΝΣΕΤΕ, στο οποίο δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι είναι ηλικίας 18 ετών και άνω, διαθέτουν τουλάχιστον Απολυτήριο Γυμνασίου και έχουν καλή γνώση ξένης γλώσσας (αγγλικά, γαλλικά ή γερμανικά).

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr, με τους κωδικούς TAXISnet στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se-peiramatike-epaggelmatike-skhole-tou-oaed.

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Εγγραφή σε σχολείο → Εγγραφή σε πειραματική επαγγελματική σχολή του ΟΑΕΔ.

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, οι Πειραματικές ΕΠΑΣ θα λειτουργήσουν σε 7 περιοχές της χώρας και συγκεκριμένα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κέρκυρα, την Κρήτη, τη Μυτιλήνη, την Πάτρα και τη Ρόδο και θα εφαρμόσουν το διττό σύστημα εκπαίδευσης, που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση με τη Μαθητεία (μάθηση σε εργασιακό χώρο με αμοιβή και ασφάλιση) σε επιχειρήσεις.

Το θεωρητικό μέρος θα υλοποιείται στις σχολές από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο, ενώ η Μαθητεία στις επιχειρήσεις θα πραγματοποιείται από τον Μάϊο έως τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, η αμοιβή των μαθητών αντιστοιχεί σε τουλάχιστον 21,78€ για κάθε ημέρα μαθητείας σε εργασιακό χώρο για 2 έτη.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συνεργασία των τριών φορέων, του ΟΑΕΔ, του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου και του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ), εγγυάται την τοποθέτηση όλων των μαθητευόμενων σε θέσεις μαθητείας σε διακεκριμένες επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου (ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων), ενώ ενισχύει την προοπτική της επαγγελματικής αποκατάστασής τους μετά την ολοκλήρωση των σπουδών.

Οι ειδικότητες στις επτά Π.ΕΠΑΣ για το σχολικό έτος 2021-22 είναι οι εξής:

  • Π.ΕΠΑΣ Καλαμακίου – Π.ΕΠΑΣ Ηρακλείου Κρήτης – Π.ΠΕΠΑΣ Ρόδου:
    • Τεχνίτης Μαγειρικής Τέχνης
    • Τεχνίτης Επισιτισμού
    • Υπάλληλος υποδοχής πελατών ξενοδοχείου
  • Π.ΠΕΠΑΣ Μυτιλήνης – Π.ΕΠΑΣ Πάτρας:
    • Τεχνίτης Μαγειρικής Τέχνης
    • Τεχνίτης Επισιτισμού Π.ΕΠΑΣ 1ης Θεσσαλονίκης
    • Τεχνίτης Επισιτισμού
    • Υπάλληλος υποδοχής πελατών ξενοδοχείου
  • Π.ΕΠΑΣ Κέρκυρας:
    • Υπάλληλος υποδοχής πελατών ξενοδοχείου

 

Για περισσότερες πληροφορίες, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου: https://griechenland.ahk.de/gr/ekpaideysi/peiramatikes-epas-toyrismoy ή να απευθυνθεί στο E-Mail: info@dual.com.gr ή στο τηλ. 2170002030.

 

 

top