elde
Προστασία του περιβάλλοντος από τις επιχειρήσεις – Το έργο Young Energy Europe βραβεύει τους καλυτέρους Energy Scouts 2020

Προστασία του περιβάλλοντος από τις επιχειρήσεις – Το έργο Young Energy Europe βραβεύει τους καλυτέρους Energy Scouts 2020

29 Οκτωβρίου, 2020

Χρησιμοποιούν ηλιακή ενέργεια για παροχή ενέργειας, εγκαθιστούν αποτελεσματικά ακροφύσια πεπιεσμένου αέρα, βελτιστοποιούν συστήματα φωτισμού και έχουν έναν κοινό στόχο: εξοικονόμηση CO₂  μέσω πρακτικών μέτρων στην εταιρεία τους.

Σχεδόν 10.000 Energy Scouts στη Βουλγαρία, την Τσεχία, τη Γερμανία, την Ελλάδα και την Ουγγαρία αναζητούν ευκαιρίες εξοικονόμησης στις εταιρείες τους. Βραβεύτηκαν για το εξαιρετικό έργο τους στις 28 Οκτωβρίου από την Ομοσπονδιακή Υπουργός Περιβάλλοντος, Προστασίας της Φύσης και Πυρηνικής Ασφάλειας Svenja Schulze και τον Πρόεδρο της Ένωσης Γερμανικών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Dr. Eric Schweitzer.

Κάθε χρόνο εκατοντάδες ομάδες ανταγωνίζονται για τον τίτλο του “Energy Scout of the Year”. Το 2020 και για πρώτη φορά, οι καλύτερες ομάδες συγκεντρώθηκαν σε μία ψηφιακή εκδήλωση. Οι νικητές του 2020 είναι:

 • Βουλγαρία
  Ivan Lazarov & Atanas Milev από την εταιρεία ABB Bulgaria EOOD
  Με το έργο τους για την κατασκευή φωτοβολταϊκού συστήματος 30 kWp για εσωτερική κατανάλωση, επιτυγχάνουν ετήσια εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας 37,702 kWh και 30 τόνων εκπομπών CO₂.
 • Ελλάδα
  Αδάμ Μπαλαμπάνης & Παναγιώτης Καπέλιος από την εταιρεία TrainOSE
  Το έργο τους περιλαμβάνει τη μετάβαση σε φωτισμό LED, την αναβάθμιση του κυκλώματος πεπιεσμένου αέρα και τη μείωση της ενέργειας που απαιτείται για τη θέρμανση επιστρέφοντας τον προθερμασμένο αέρα πίσω στο σύστημα.
 • Τσεχία
  Jan Bílek από την εταιρεία Preol, a. s.
  Στο έργο του, χρησιμοποιεί απορρίμματα θερμότητας από συμπύκνωμα στη διαδικασία παραγωγής για θέρμανση και παραγωγή ζεστού νερού στο κτίριο διοίκησης. Με αυτόν τον τρόπο, η ετήσια απαιτούμενη ποσότητα κονιοποιημένου λιγνίτη μειώνεται κατά 405 MWh. Η εξοικονόμηση εκπομπών CO₂ ανέρχεται σε 147 τόνους ετησίως. 
 • Ουγγαρία
  Ágnes Sebestyén, István Csordás, István Sipos & Ferenc Németh από την εταιρεία DENSO Manufacturing Hungary Ltd.
  Ως μέρος του έργου πεπιεσμένου αέρα, εγκατέστησαν ακροφύσια και βελτιστοποίησαν ένα τρυπάνι. Τα μέτρα οδηγούν σε ετήσια εξοικονόμηση 1,781 MWh ηλεκτρικής ενέργειας και 408 τόνων εκπομπών CO₂ με περίοδο απόσβεσης μόλις 0,27 ετών.
 • Γερμανία
  Κατηγορία Μικρών Επιχειρήσεων
  Julia Philipps & Phil Beckord από την εταιρεία winklerswurst GmbH & Co. KG
  Με τη μετάβαση σε υλικό αποστολής χωρίς πολυστυρένιο, εξοικονομούν περισσότερους από 46 τόνους εκπομπών CO₂ και πάνω από 8.600 ευρώ ετησίως.Κατηγορία Μεσαίων Επιχειρήσεων
  Aaron Gessner & Erik Schmitt από την εταιρεία Joyson Safety Systems PlasTec GmbH
  Ανέπτυξαν μια μηχανική συσκευή πλήρωσης για πλαστικούς κόκκους για να αντικαταστήσουν το σύστημα ελεγχόμενου πεπιεσμένου αέρα. Αυτό οδηγεί σε ετήσια εξοικονόμηση περίπου 71 τόνων εκπομπών CO₂ και 21.000 ευρώ.Κατηγορία μεγάλων επιχειρήσεων
  Sophia Carolina Lindner, Servet Anar & Nicholas Lehmann από την εταιρεία H. & J. Brüggen KG
  Η ομάδα μείωσε την κατανάλωση νερού κατά 5.733 m³ χρησιμοποιώντας ένα καθαριστικό υψηλής πίεσης με περιστροφική λόγχη. Ταυτόχρονα, μειώθηκε η ανάγκη αερίου για θέρμανση του νερού για καθαρισμό, εξοικονομώντας επιπλέον 75 τόνους εκπομπών CO₂ ετησίως.

Με το έργο Young Energy Europe, το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Περιβάλλοντος, Προστασίας της Φύσης και Πυρηνικής Ασφάλειας υποστηρίζει την αναγνώριση των ευρωπαίων Energy Scouts στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας για το Κλίμα. Το έργο υλοποιείται από τα Γερμανικά Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια στη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Τσεχία και την Ουγγαρία σε συνεργασία με την Ένωση Γερμανικών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων (DIHK).

Οι Energy Scouts από τη Γερμανία χρηματοδοτούνται από την Εθνική Πρωτοβουλία Προστασίας του Κλίματος του Υπουργείου μέσω της Γερμανικής SME Initiative Energiewende and Climate Protection. Η SME Initiative υποστηρίζεται από τέσσερις εταίρους: το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Περιβάλλοντος, Προστασίας της Φύσης και Πυρηνικής Ασφάλειας, το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας, το DIHK και τη Γερμανική Συνομοσπονδία Ειδικευμένων Χειροτεχνιών (ZDH).

Με τη χρηματοδότηση της Εθνικής Πρωτοβουλίας Προστασίας του Κλίματος του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Περιβάλλοντος και του Ταμείο Ενεργειακής Απόδοσης του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας, η Πρωτοβουλία υλοποιεί έργα και εκδηλώσεις σε όλη τη Γερμανία.

Περισσότερες πληροφορίες:

https://young-energy-europe.eu/

https://www.euki.de/en/

https://www.mittelstand-energiewende.de/en/index.html

https://www.klimaschutz.de/en

top