Ο/Η Ειδικός/ή Εστιατορίου (Food and Beverage) κατέχει τις απαραίτητες γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες, ώστε να υποστηρίζει διοικητικά και οργανωτικά το σύνολο των δραστηριοτήτων και υπηρεσιών εστίασης μιας τουριστικής ή αμιγώς επισιτιστικής επιχείρησης. Γνωρίζει όλες τις διαδικασίες οργάνωσης και λειτουργίας των υπηρεσιών (προμήθειες, αποθήκευση, κουζίνα, μπαρ), προώθησης πωλήσεων και μάρκετινγκ, οικονομικής παρακολούθησης και ελέγχου, καθώς και οργάνωσης τμημάτων.
Οι γνώσεις, που αποκτούνται με την παρακολούθηση του τριετούς προγράμματος για το επάγγελμα του/της Ειδικού Εστιατορίου, περιλαμβάνουν: