elde
Εκδήλωση απονομής βεβαιώσεων «Energy Scouts» στην Κρήτη, στο πλαίσιο του έργου Young Energy Europe

Εκδήλωση απονομής βεβαιώσεων «Energy Scouts» στην Κρήτη, στο πλαίσιο του έργου Young Energy Europe

04 Οκτωβρίου, 2019

Τις εργασίες τους για την εξοικονόμηση ενέργειας στις επιχειρήσεις που εργάζονται, παρουσίασαν επτά «Energy Scouts», σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου, στη νέα αίθουσα εκδηλώσεων του «ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου Κρήτης». Πιο συγκεκριμένα, εργαζόμενοι στις εταιρίες Askofruit, Άρωση Μελετητική, Αρκαδικό Επιχειρείν, Ex Machina Engineering, AKEK, Koronekes, Ellinair και Kouvidis, ανέλυσαν το περιεχόμενο των εργασιών τους με θέμα τις δυνατότητες μείωσης του ενεργειακού κόστους, της χρήσης πόρων και του αποτυπώματος CO2, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην προστασία του κλίματος.

Σημειώνεται ότι πριν την εκδήλωση είχε προηγηθεί 4ήμερο σεμινάριο σχετικά με την ενεργειακή εξοικονόμηση στο πλαίσιο του προγράμματος Young Energy Europe, της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας για το Κλίμα (EUKI), το οποίο παρακολούθησαν 25 νέες και νέοι, εργαζόμενοι σε τοπικές επιχειρήσεις από διάφορους κλάδους, όπως υπηρεσίες, ξενοδοχεία, αγροτικά προϊόντα, εμπόριο, αεροπορικές μεταφορές,  κατασκευές και βιομηχανία.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, αναφέρθηκε στις δράσεις, που προωθούν την περιβαλλοντική ευαισθησία και την «πράσινη» επιχειρηματικότητα, οι οποίες αποτελούν αναγκαιότητα στο σημερινό περιβάλλον μιας εταιρίας.  Ο κ. Κελέμης συνεχάρη τους συμμετέχοντες «Energy Scouts», καθώς αποτελούν απόφοιτους ενός πρωτοποριακού εκπαιδευτικού προγράμματος για την εξοικονόμηση ενέργειας στην επιχείρηση και την προστασία του κλίματος.

Από την πλευρά της η υπεύθυνη του έργου Young Energy Europe, κα Janine Hansen, από την Κεντρική Ένωση Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK), αναφέρθηκε στους στόχους και τις προσδοκίες του έργου. Επισήμανε ότι εκτός από την Ελλάδα, το έργο Young Energy Europe, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Περιβάλλοντος, Προστασίας της Φύσης και Πυρηνικής Ασφάλειας (BMU), υλοποιείται ταυτόχρονα στην Τσεχία, τη Βουλγαρία και την Ουγγαρία.

Επιτροπή εμπειρογνωμόνων, που αποτελούνταν από τον κ. Νικόλαο Ραπτάκη, Εκτελεστικός Γραμματέας στην Περιφέρεια Κρήτης, την κα Uxue Azpiroz, Διευθύντρια Γραφείου Κρήτης, Υπεύθυνη Τομέα Τροφίμων ΤÜV HELLAS και τον κ. Αντώνη Τσικαλάκη, Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ), επέλεξαν από τα έργα που παρουσίασαν οι «Energy Scouts» τα δυο, που διακρίνονταν για τη μεθοδικότητά τους και την ενσωμάτωση των θεμάτων, που παρουσιάστηκαν στο σεμινάριο.

Η κα Hansen συνεχάρη όλους τους «Energy Scouts» και τους παρέδωσε βεβαιώσεις παρακολούθησης. Η ομάδα που διακρίθηκε στην πρώτη θέση, θα ταξιδέψει τον Δεκέμβριο του 2019 στη Βουδαπέστη. Οι «Energy Scouts» της δεύτερης θέσης θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν στην Έκθεση του Αννοβέρου, όπου στο ειδικό περίπτερο της Κεντρικής Ένωσης Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK) θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις με θέμα το έργο Young Energy Europe.

Ο επόμενος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος «Energy Scouts» στο πλαίσιο του έργου Young Energy Europe θα πραγματοποιηθεί στις 7, 8 και 14 και 15 Οκτωβρίου στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), Ακαδημίας 7, Αθήνα, Αίθουσα Σεμιναρίων, 5ος όροφος. Σημειώνεται ότι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει κόστος συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα: www.dual.com.gr/young-energy-europe/ή να επικοινωνήσουν με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στο Email: young-energy-europe@ahk.com.grή στο τηλ. 210 6419036.

top