Ημερομηνία
07-05-2020, 14:00 – 15:00
Τιμή
ΔΩΡΕΑΝ
Είδος
Webinar
Γλώσσα
Ελληνικά
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στην ελληνική γλώσσα με τη χρήση της ψηφιακής πλατφόρμας “Cisco Webex Meetings” και δεν έχει κόστος συμμετοχής. Παρακαλούμε όπως λάβετε υπόψη σας ότι το Webinar μαγνητοσκοπείται.
Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος (έως 25 άτομα) και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Ο αριθμός των Συμμετεχόντων έχει συμπληρωθεί.
Webinar – «Covid-19: Θέματα εργατικού δικαίου και πρακτικές για επιχειρήσεις»
Με στόχο την ενημέρωση των επιχειρήσεων γύρω από τις αλλαγές και τα νέα δεδομένα, που έχει επιφέρει ο κορωνοϊός στην αγορά εργασίας, το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο καθιερώνει υπό την ομπρέλα της “AHK Akademie” και σε συνεργασία με την Ομάδα Εργασίας Μελών «Νομικών Θεμάτων», σειρά ψηφιακών σεμιναρίων, “webinars”, πάνω σε επίκαιρα θέματα εργατικού, νομικού και φορολογικού δικαίου, τα οποία και θα προσφέρει αποκλειστικά στα Μέλη του, συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία #DigitalSolidarityGR του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Η τρέχουσα πανδημία COVID-19 έχει δημιουργήσει πρωτοφανείς και ιδιαίτερα δυσμενείς κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, με μεγάλο αριθμό εμπορικών επιχειρήσεων να έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, κατόπιν απόφασης της δημόσιας αρχής και πολλές άλλες, των οποίων η λειτουργία συνεχίζεται, να πλήττεται σημαντικά από την επικείμενη κρίση. Στο πλαίσιο αυτό, οι εργοδότες καλούνται να λάβουν αποφάσεις για την επιβίωση των επιχειρήσεών τους και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, προσαρμόζοντας τις λειτουργικές τους ανάγκες στο νέο περιβάλλον. Για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης, τη στήριξη της οικονομίας και τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων έχουν εκδοθεί πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και σχετικές υπουργικές αποφάσεις που προβλέπουν, μεταξύ άλλων, έκτακτη ενίσχυση υπό μορφή αφορολόγητου και ακατάσχετου επιδόματος και δυνατότητα αναστολής συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων στις πληττόμενες επιχειρήσεις, με ρήτρα διατήρησης των υφιστάμενων θέσεων εργασίας.
Σκοπός του webinar είναι η καταγραφή και ανάλυση των εργαλείων ευελιξίας και στήριξης που προβλέπονται για τον Έλληνα εργοδότη και των υποχρεώσεών του, βάσει των έκτακτων μέτρων που έχουν νομοθετηθεί και των διατάξεων του Ελληνικού Εργατικού Δικαίου.
Σε συνεργασία με: