elde
Πέντε ευρωπαϊκές διακρίσεις “Energy Scouts” 2019 στο πλαίσιο του έργου Young Energy Europe

Πέντε ευρωπαϊκές διακρίσεις “Energy Scouts” 2019 στο πλαίσιο του έργου Young Energy Europe

06 Οκτωβρίου, 2020

Οκτώ στελέχη, προερχόμενα από πέντε εταιρίες, διακρίθηκαν στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Βραβείων ως Energy Scouts του 2019 για τις καινοτόμες ιδέες τους, στη διάρκεια ψηφιακής εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020. Οι βραβευθέντες είχαν παρακολουθήσει  4ήμερο σεμινάριο, που διενεργήθηκε στο πλαίσιο του έργου Young Energy Europe σε τέσσερις χώρες και ειδικότερα, σε Τσεχία, Ουγγαρία, Βουλγαρία και Ελλάδα. Στην Ελλάδα το έργο υλοποιείται από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Σχεδόν 400 άτομα παρακολούθησαν την εκδήλωση μέσω live streaming και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις πιο καινοτόμες ιδέες στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας και πόρων στην επιχείρηση.

Για τις πρωτότυπες ιδέες τους βραβεύτηκαν οι Energy Scouts:

  • Lyubomir Gerasimov από την επιχείρηση Dronamics EOOD στη Βουλγαρία
  • Denis Kirpikov και Jiří Kašpar από την επιχείρηση Madeta a.s. στην Τσεχία
  • Ákos Nagy και Kristóf Schneider από την επιχείρηση dm Kft. στην Ουγγαρία
  • Αθηνά Γονατά από την επιχείρηση Tora Lub στην Ελλάδα
  • Κωνσταντίνος Σπυριδόπουλος και Βλάσσης Δάλμαρης από την επιχείρηση Askofruit στην Ελλάδα.

Το έργο Young Energy Europe εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για το Κλίμα (EUKI), χρηματοδοτείται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Περιβάλλοντος, Προστασίας της Φύσης και Πυρηνικής Ασφάλειας της Γερμανίας (BMU) και συντονίζεται από την Κεντρική Ένωση Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της Γερμανίας (DIHK). Σκοπός του προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες να προσδιορίσουν τις κατάλληλες τεχνολογίες, μεθόδους και δράσεις που χρειάζονται, ώστε οι επιχειρήσεις που εργάζονται να λειτουργούν εξοικονομώντας ενέργεια, με γνώμονα την πράσινη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί πρότυπο για το σύνολο της ελληνικής επιχειρηματικότητας, αλλά και άριστο παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».

Από την πλευρά της η υπεύθυνη του έργου Young Energy Europe, κα Janine Hansen από την Κεντρική Ένωση Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK) επισήμανε πως η καινοτομία και η δημιουργικότητα που επιδεικνύουν οι νέοι Energy Scouts συμβάλλουν, ώστε η ευρωπαϊκή οικονομία να γίνει περισσότερο φιλική προς το περιβάλλον.

Ως κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση συμμετείχε ο Δρ. Γεώργιος Αγερίδης, Μηχανολόγος Μηχανικός, Διευθυντής Ενεργειακής Αποδοτικότητας του ΚΑΠΕ – Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας, ο οποίος τόνισε την προστιθέμενη αξία του έργου Young Energy Europe ως προς την επίτευξη των ευρωπαϊκών στόχων για ένα καλύτερο αύριο και συνεχάρη τους Energy Scouts από όλες τις χώρες για το έργο τους.

Επίσης, με ψηφιακό μήνυμα απευθύνθηκε στους συμμετέχοντες ο κ. Stefan Bundscherer, Programme Director European Climate Initiative του Γερμανικού Οργανισμού Διεθνούς Συνεργασίας (GIZ), ο οποίος αναφέρθηκε στα τρία στοιχεία που κάνουν το έργο Young Energy Europe να ξεχωρίζει. Αυτά είναι η μείωση του κόστους των επιχειρήσεων που αφορά στην κατανάλωση ενέργειας και πόρων, η ανάπτυξη νέων ατόμων που εφαρμόζουν τις καινοτόμες ιδέες τους τόσο για το μέλλον της επιχείρησης όσο και του πλανήτη και τέλος, η προστασία του περιβάλλοντος.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα: www.dual.com.gr/young-energy-europe/ ή να επικοινωνήσουν με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στο Email: young-energy-europe@ahk.com.gr ή στο τηλ. 210 6419036.

top